miercuri, 25 iulie 2012

nothing more

       Se apropie referendumul, cel despre care se vorbeste peste tot, ma mir ca nu au aparut talk-show-uri si pe National Geografic ori Cartoon Network. Subiectul zilei de ieri, prilej pentru USL de a le da la gioale celor de la PDL: boicotarea referendumului. Nu sunt de acord cu boicotul, mi se pare intr-adevar o chestiune care exprima teama si reprezinta o posibilitate de a castiga referendumul cu orice pret. Nu cred ca este normal sa incurajezi o persoana sa nu voteze, trebuie totusi sa tinem cont de faptul ca fiecare cetatean este responsabil pentru aceasta decizie, de a vota sau nu, ca sa nu mai zic de optiunea ulterioara. 
       Jenante sunt si prevederile conform carora votarea a fost prelungita pana la ora 23. Sa fim sinceri, intr-o zi de duminica cineva poate fi atat de ocupat, incat sa nu poata ajunge pana la ora 21 intr-o sectie de vot?  
       Urnele de pe plaja si perspectivele deschise celor care practica sportul votez-de-mai-multe-ori sunt iarasi lucruri care ma sperie intr-un exercitiu, chipurile, democratic. Tin minte si ca o anumita formatiune politica este inventatoarea turismului electoral (pentru cei care nu stiu la ce ma refer, oameni inghesuiti in microbuze si plimbati prin sectii de votare ca sfintele moaste), si cand spun asta nu ma refer la PDL. Existau chiar filmulete pe youtube care dovedeau cu varf si indesat grave incalcari, dar evident nimeni nu a luat nicio masura. 
        Urmatoarea propunere a USL ar putea fi sa se acorde drept de vot si minorilor care detin buletin, sau cetatenilor straini care sunt in trecere prin Romania. Ar putea sa se instaleze urne si in WC-urile publice, in baruri sau in vagoanele de metrou. De asemenea votarea ar putea fi prelungita in zilele de luni, marti si miercuri, iar oamenii ar putea sa mearga oricand, 24 de ore pe zi. Votul prin telefon, prin e-mail sau chiar telepatie ar putea fi solutii de urmat. 
        Daca oamenii nu vor merge la vot, ma indoiesc ca va fi din cauza boicotului PDL, Este rezultatul a 22 de ani de cacat televizat, 22 de ani in care demagogia a fost crezul oricarui om politic, 22 de ani in care si cei care au incercat sa faca ceva, au fost repede inghititi de viitura...
        Eu ma voi duce la vot, ma voi exprima, dar sincer sa spun, nu mai astept nimic...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu